קנדידה בישבן ובנרתיק ודרמקומבין

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

13/06/2015 | 20:45 | מאת: יעל

שלום, האם משחת הדרמקומבין ניתנת לשימוש גם בנרתיק? האם יש משחות יעילות יותר? יש לי פטריה בישבן וגם בנרתיק ואני ממש רוצה להיפטר ממנה כבר

14/06/2015 | 02:24 | מאת: ד"ר דן קלמן

דרמקומבין מיועדת לשימוש חיצוני ולא להחדרה לנרתיק. ניתן להשתמש בה באיזור השפתיים, החיצוניות והפנימיות אך לא להחדיר לנרתיק עצמו. משחת דרמקומבין מכילה חומר אנטי-פטרייתי, חומר אנטיביוטי (למקרה שיש במקום זיהום משני בחיידקים) וסטרואידים שמטרתם להוריד את הדלקת. ישנן משחות רבות עם שילובים דומים וזה אינדיבידואלי למי עוזרת איזו משחה. טיפול בפטרייה בנרתיק ניתן לעשות באמצעות נרות או קרם אנטיפטרייתיים המיועדים להחדרה לנרתיק, ובאיזור השפתיים ופי הטבעת להשתמש במשחה לשימוש חיצוני. במקרים מסויימים יש מקום לטפל בכדורים ורצוי גם לטפל בקנדידה (פטרייה) במערכת העיכול (ששם מקורה). את מוזמנת לפנות למרפאתנו לאבחון וטיפול פרטני. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק