פטריה /קנדידה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

18/05/2015 | 15:44 | מאת: ענבל

מאז שהתחלתי לצאת עם בן זוג חדש, התחלתי לסבול שוב מפטריה (סבלתי בעבר אבל חלף). האם זה אומר שנדבקתי? מה לעשות?

20/05/2015 | 19:43 | מאת: ד"ר דן קלמן

פטרייה אינה נחשבת למחלה המועברת בדרכי מין (למעט מקרים חריגים). התפרצות התסמינים הקשורים לפטרייה היא לרוב "התעוררות" של פטרייה שכבר נמצאת בנרתיק (ומקורה לרוב במערכת העיכול). מה שכן, יחסי מין, ובייחוד עם בן זוג חדש לעתים מחמירים או אף גורמים להתפרצות התסמינים במנגנון שהוא לא תמיד ברור אך ברוב המקרים זו לא "הדבקה". כל זאת בהנחה שאכן מדובר בפטרייה כי יש גורמים שכן מועברים בדרכי מין. רצוי לפנות לבדיקה ואבחון מדויק. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק