ריח לא נעים

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

06/05/2015 | 11:21 | מאת: אביטל

שלום! אני בת 22, לא בהריון וללא הריונות קודמים. שומרת טהרה, בתקופת הטהרה הקודמת היו יומיים (לא רצופים, הפרש של שבוע) שבהם היה לי ריח לא נעים מהנרתיק (כמו של דגים), תחושה של ריבוי הפרשות אבל לא ראיתי את ההפרשות (מפני שחששתי שהן כוללות דם וזה עשוי להיות בעייתי מבחינת הטהרה). בשני המקרים הריח החל כמה שעות לאחר קיום יחסי מין. כעט, לאחר שבועיים של נידה בהם לא היו הפרשות חריגות או ריח חריג מכל סוג, לאחר קיום יחסי מין, שוב אותו ריח. יום הפסקה מריח ומיחסים, ולמחרת, לאחר קיום יחסים, שוב הריח. מה זה יכול להיות?? תודה רבה וסליחה על האריכות,

06/05/2015 | 11:24 | מאת: אביטל

לא ציינתי כי אין גירויים, גרד או כאב.

06/05/2015 | 15:37 | מאת: ד"ר דן קלמן

למרות שלא ניתן לקבוע בוודאות ללא בדיקה, נראה כי מדובר במצב הנקרא ווגינוזיס חיידקית שזהו שינוי בפלורה (אוכלוסיית החיידקים) הטבעית של הנרתיק כשה"חיידקים הטובים" (לקטובצילי) מדוכאים וה"חיידקים הרעים" (לרוב אנאירוביים) משגשגים. מצב זה יוצר לרוב ריח לא נעים כשל דגים וגם מוחמר לאחר קיום יחסי מין (בעיקר בשל טבעו הבסיסי (לא חומצי) של הזרע). במצב זה מטפלים בד"כ באנטיביוטיקה (ספציפית לאותם החיידקים). היות וממילא יש צורך במרשם, רצוי לפנות לרופא. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק