בדיקת PAP והמשך טיפול

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

17/02/2014 | 18:18 | מאת: one

שלום רב, לאחר דימום בין מחזורים תוך כדי שימוש בגלולות הלכתי לרופאת נשים והחלטתי לבצע גם בדיקת PAP לברור כללי. התוצאות היו כאלה: Negative for Intra. Epith Lesion Or Malignancy. Severe_Inflammatory הבנתי שהכל תקין חוץ מדלקת בצוואר, פניתי אל הרופאת נשים כדי לקבל טיפול לדלקת, ולטענתה זה פיטריה בנרתיק. קיבלתי את התרופות הנל: הכדור פלוקנול 150MG וכדור אגיסטן טבליה ואגינלית clotrimazole 0.5G האם זה הגיוני? שמדלקת בצוואר זה פיטריה בנרתיק? העניין נשמע לי ממש מוזר, מה גם שאם האבחון לא נכון יכול להיגרם לי נזק מנטילת התרופות? מלקיחת התרופות שלא לצורך יכול להופיע לי פיטריה? אשמח לתשובה, תודה רבה!

19/02/2014 | 19:54 | מאת: ד"ר דן קלמן

אכן בדיקת הפאפ תקינה למעט נוכחות של דלקת. אין תשובה זו מצביעה על מיקום הדלקת וזה לא אומר שזה בצוואר הרחם. ככל הנראה הרופאה שלך התרשמה בעת הבדיקה שמדובר בדלקת בנרתיק ממקור פטרייתי ולכן נתנה לך טיפול נגד פטרייה כפי שציינת. לאבחון מדויק יש צורך במשטח מהנרתיק (לא בדיקת פאפ) אך לרוב ניתן לתת טיפול על סמך התרשמות בבדיקה בלבד. באם תכשירים אילו ניתנים באופן חד פעמי או לתקופה קצרה אין סיבה שייגרם נזק. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק