קנדידה מהי

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

13/04/2015 | 18:18 | מאת: שירה

גלשתי באתר דוקטורס מתוך סקרנות ונתקלתי בפורום הזה. מה זה קנדידה? אם לא שמעתי סימן שאין לי?

15/04/2015 | 02:38 | מאת: ד"ר דן קלמן

קנדידה היא סוג של פטרייה. זוהי פטרייה שנמצאת באופן קבוע במעי ומהווה חלק מהפלורה שלו. היא גם נמצאת בנרתיק האישה אצל חלק גדול מהנשים אך גם אם היא נמצאת שם לא בהכרח היא גורמת לדלקת עם כל התסמינים המוכרים. לכן הימצאותה בנרתיק לא מחייבת טיפול באם אין תסמינים. לקנדידה יש כמה וכמה זנים שחלקם ידועים בעמידותם היחסית לתרופות אך כאמור, לא בכל המקרים נגרמת דלקת. בשל האמור, התשובה לשאלתך היא שגם אם לא שמעת על הקנדידה זה לא אומר שאין לך אך גם אם יש, כנראה היא לא גורמת אצלך לדלקת. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק