פטריה בנרתיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

08/04/2015 | 09:17 | מאת: שני

ש לי פטריה בנרתיק שעוברת כשאני עושה הפסקה ביחסי מין תקופה מסויימת, וחוזרת בעת קיום יחסי מין. השאלה שלי האם יתכן שבן זוגי נדבק ממני וכעט נושא בעצמו את הפטריה ומדביק אותי כל פעם שאנו מקיימים יחסי מין??? אין לי גרד ואין אודם, אך יש ריח רע בעת או לאחר קיום יחסי מין.

08/04/2015 | 16:27 | מאת: ד"ר דן קלמן

כעקרון פטרייה אינה נחשבת מחלה המועברת ביחסי מין אלא אם גם לגבר יש נגעים פטרייתיים על איבר המין. לרוב לא נותנים טיפול לבן הזוג במקרה של פטרייה אצל האישה אך במקרים מסוימים ניתן לשקול זאת. התסמינים מהם את סובלת מתאימים יותר למצב הנקרא ווגינוזיס חיידקית ופחות לפטרייה (אם כי יכולים להיות גם שניהם יחדיו). בכל מקרה בכדי לבצע אבחון מדויק ולהחליט על טיפול יש צורך בייעוץ רופא ובדיקה. את מוזמנת לפנות למרפאתנו. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק