פטרייה בנרתיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

14/03/2015 | 20:31 | מאת: יעל

שלום! לאחר העמסת סוכר שביצעתי (לא בהריון- עקב חשש לסוכרת) התחילה אצלי פטרייה נוראית טופלתי במשך חודשיים וחצי בדקטרין נרות ובמשחת קומואגיס וכן בכדורים דרך הפה. היום אני מרגישה הרבה יותר טוב האדמומיות ירדה וגם הגרד ריח רע, הצריבה ותחושת חסר הנחות. אך מידי פעם יש צריבה קלה מאוד ללא גרד או ריח רע. ישנן גם הפרשות כמו נזלת מעט שקופות. האם זה אומר שהפטרייה עברה? יש צורך לחזור שוב לרופא? והאם השערתי שהפטרייה באה בערבות בדיקת העמסת סוכר נכונה?? תודה!!

15/03/2015 | 16:35 | מאת: ד"ר דן קלמן

אכן סוכר, במיוחד בכמות רבה כפי שקיבלת בבדיקת העמסת הסוכר עלול לעורר פטרייה (באם היא נמצאת בנרתיק – דבר שהוא נפוץ מאוד). באם אין תסמינים משמעותיים אין צורך לטפל אך אם זה מחמיר ניתן לחזור על טיפול. מומלץ ליטול פרוביוטיקה (חיידקים טובים). תכשירים אילו קיימים גם בצורה של נרות לנרתיק (למספר ימים) אך אפשר גם לקחת תכשירים דרך הפה אבל זאת לתקופה ארוכה יותר. רצוי גם לשמור על דיאטת אנטי-קנדידה במידת האפשר (ניתן למצוא פירוט ברשת). באם מאבחנים סוכרת חשוב לשמור על איזונה באופן אופטימאלי כי סוכרת בהחלט יכולה להחמיר את מצב הפטרייה. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק