מנופאוזה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

11/03/2015 | 11:22 | מאת: ציפי

אני בת 52, ללא מחזור מגיל 50. לאחרונה סובלת מגרודים בנרתיק וכאבים בזמן קיום יחסים עם בעלי. בעבר מעולם לא סבלתי מבעיות כאלה. האם יתכן שיש לי דלקת בנרתיק. מודה על התיחסותך.

11/03/2015 | 20:24 | מאת: ד"ר דן קלמן

יכולות להיות מספר סיבות. בנוסף לסיבות הזיהומית כגון פטרייה וסיבות נוספות, יכול גם להיות שזה נובע מחוסר בהורמון האסטרוגן שמתרחש במנופאוזה, דבר שגורם למצב הנקרא אטרופיה של רירית הנרתיק. כל זאת ניתן לאבחן רק בבדיקה לכן רצוי לפנות לרופא. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק