פטרייה חוזרת

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

11/03/2015 | 02:16 | מאת: אירנה

שלום, אני מניחה שכבר שאלו את השאלה הזאת הרבה פעמים אבל בינתיים לא מצאתי תשובה. כיצד אפשר להיפטר מפטרייה בנרתיק שמציקה כבר שנים וכל הטיפולים כגון נרות, כדורים, טיפולים נטורופתיים כבר לא עוזרים ואם עוזרים אז לזמן קצר והכל חוזר. אני מתכננת הריון ראשון ומפחדת גם שהפטרייה תסכן את ההריון. תודה.

11/03/2015 | 19:43 | מאת: ד"ר דן קלמן

קדם כל, פטרייה אינה מסכנת את ההיריון (יש זיהומים אחרים שכן אבל לא פטרייה), הדבר היחיד שעלול להיות זה הדבקת היילוד בפטריית הקנדידה בעת הלידה מה שיתבטא לרוב בפטרייה על הלשון שניתנת לטיפול. מה שכן, תסמיני הפטרייה עלולים להחמיר בהריון לכן רצוי לטפל בה לפני כניסה להריון. יש פרוטוקולים שונים לטיפול, בייחוד בכל מה שקשור לטיפול בכדורים. התייעצי על כך עם רופאך, ייתכן שניתן "להגביר" את עוצמת הטיפול. באם דבר אינו עוזר, ניתן לטפל בהיפרתרמיה ואוזון שזהו טיפול יעיל מאוד לדלקות חוזרות בנרתיק שאינן מגיבות היטב לטיפול התרופתי הרגיל. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק