סובלת מאוד

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

12/02/2014 | 12:33 | מאת: נאוה

אני בת 34, נשואה+2. סובלת שנים מםטריה בנרתיק עם גרד, הפרשה וכאבים ביחסי מין. הטיפולים בנרות ומשחת עוזרי רק באופן זמני והכל חוזר בחזרה. שמעתי על טיפולים אלטרנטיביים בדיקור דיאטה . חימום וגז אוזון. האם הם יעילים ובאמת יכולים לפתור את הבעיה? תודה על העזרה. נאווה

12/02/2014 | 16:34 | מאת: ד"ר דן קלמן

לפי התיאור שלך נראה כי מדובר בדלקות חוזרות בנרתיק, ייתכן שעל רקע פטרייתי. בנוסף לתכשירים מקומיים לעתים יש מקום לטפל גם בכדורים. בהחלט מומלץ לשמור על דיאטה אנטי-קנדידה כפי שציינת ורצוי מאוד ליטול תכשיר פרוביוטיקה (חיידקים טובים) לתקופה ממושכת. את טיפולי הדיקור איני מכיר בהקשר זה אך לטיפול בהיפרתרמיה (חימום) ואוזון יש תוצאות טובות מאוד במקרה של דלקות חוזרות. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק