מחלות מין

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

28/02/2015 | 02:55 | מאת: מורן

שלום. אני מאוד מוטרדת מעניין מסוים ומקווה לקבל תשובה. לפני חודשיים פגשתי את החבר החדש שלי ומאז אנחנו נאמנים ולא שוכבים עם אחרים אבל לפני שהוא פגש אותי אני יודעת שהוא שכב עם הרבה נשים. האם יכול להיות שהוא הדביק אותי בפטרייה או במחלות מין אחרות למרות שכרגע אני לא סובלת מכלום? אודה על התשובה.

01/03/2015 | 00:02 | מאת: ד"ר דן קלמן

פטריה אינה נחשבת מחלה המועברת בדרכי מין אלא אם לגבר יש נגעים פטרייתיים על עיבר המין (לא נפוץ). בכל מקרה אם אין לך תסמינים של פטרייה אז נוכחות או אי נוכחות של פטרייה בנרתיק לא צריכה להטריד אותך. מחלות שכן נחשבות מועברות בדרכי מין, חלקן יכול גם להיות במצב של נשאות ללא תסמינים – אצל האישה וגם אצל הגבר, וריבוי פרטנרים מיניים מעלה כמובן את הסיכוי להדבקות באחת מהן. באם זה מאוד מטריד אותך את יכולה לעשות סדרה של בדיקות לגילוי מחלות אילו. פני לרופאך לשם קבלת הפניות מתאימות. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק