עזרה דחופה לפטריב בנרתיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

12/02/2014 | 00:19 | מאת: bbb

לפני כחודשיים לקחתי אנטיביוטיקה והיא גרמה לי לפטרייה בנרתיק. הרופא נתן לי אגיסטן לאחר כחודש כמעט חזרה הפטריה במלואא הדרה!! לקחתי אגיסטן וזה לא עזר!! הגעתי לרופא לעשות בדיקה והוא אמר שיש לי פטרייה שהתפתחה לדלקת בנרתיק ונתן לי אופלוקסצין אגיסטן נרות ומשחה נותרו 4 ימים מתוך 10 של הטיפול והפטרייה לא עברה וגם הדלקת.אני חוששת שיש לי קנדידה ואני הורדתי סוכרים ושמרים עושה אמבטיות עם חומץ תפוחים שותה מיץ רימונים ואפילו שמה ישירות על המקום צמר גפן מהול במים וחומץ תפוחים אבל כלום לא עוזר!! ב21 לפברואר יש לי ניתוח אף בהרדמה מקומית האם זה מסוכן שתהיה דלקת? ומה עלול לעזור יותר אולי טבליות חומץ תפוחים?

12/02/2014 | 16:16 | מאת: ד"ר דן קלמן

קדם כל, מצב זה אינו מסוכן ואין שום בעיה לעבור ניתוח אף. מבחינת הטיפול בבעיה – ישנם תכשירים מקומיים שמעלים את חומציות הנרתיק וניתן להשתמש בהם לאחר התייעצות עם רופא. בנוסף לדיאטה, כפי שציינת, רצוי מאוד ליטול פרוביוטיקה (חיידקים טובים). ישנם תכשירים לנרתיק אך ניתן גם להסתפק בתכשירים דרך הפה אך יש ליטול אותם לתקופה ארוכה. אם אכן מדובר בפטרייה וטיפול מקומי לא עוזר, ייתכן שרופאך ישקול טיפול בכדורים. באם אחרי הכול הבעיה עדיין קיימת ניתן לשקול טיפול ייחודי בהיפרתרמיה ואוזון. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק