קנדידה נשארת על בגדים?

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

22/02/2015 | 17:20 | מאת: שאלה

שלום! יש לי כרגע קנדידה ואגינלית. רציתי לדעת האם אוכל להידבק מחדש מהבגדים שאני לובשת עכשיו? ז"א, אחרי הטיפול אני צריכה להרתיח את כל הג'ינסים שלי או משהו? או שהפטריה לא חיה מחוץ לגוף? דבר נוסף, הפטריה חוזרת אצלי די הרבה...מה היית ממליץ כמניעה? למשל, האם נטילה קבועה של פרוביוטיקה עשויה לעזור? הקנדידה לא מופיעה בהכרח אחרי טיפולים אנטיביוטיים, אבל אני לא יודעת מה עוד עשוי להיות הגורם לחזרתה ואיך מנטרלים אותו. תודה!

23/02/2015 | 11:06 | מאת: ד"ר דן קלמן

התמודדות עם דלקות חוזרות בנרתיק על רקע פטרייתי הוא אכן דבר מורכב ולא תמיד ברורה הסיבה מדוע זה קורה דווקא אצל אישה זו או אחרת במיוחד אם אין לה גורמי סיכון נראים לעין כגון סכרת, היריון וכו. אכן כדאי ליטול פרוביוטיקה, רצוי לנסות לשמור על דיאטה אנטי-קנדידה במידת הניתן דבר שלעתים (אך לא תמיד) משנה את התמונה, להימנע מבגדים לוחצים מחומרים סינטטיים וכו. אין צורך להרתיח את הבגדים, כביסה רגילה מספקת. ההדבקה בקנדידה לרוב מתרחשת ממערכת העיכול של האישה עצמה. ישנם כמובן מגוון טיפולים תרופתיים בנרות, בכדורים, חלקם ניתן לקחת גם כטיפול מניעתי למשל סביב הוסת. כל מקרה לגופו. באם שום דבר לא עוזרת ניתן לטפל בהיפרתרמיה ואוזון שזהו טיפול יעיל לדלקות חוזרות בנרתיק. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק