גינו פבראיל

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

11/02/2015 | 16:23 | מאת: יעל צור

לאחר שלושה נרות של אגיסטן ללא מרשם חזרתי לרופא לבדיקה נוספת למרות שלא חשתי שוב בגרד או הפרשות הוא אמר שהפטרייה עדיין לא עברה ונתן לי מרשם ל6 ימים גינו פבראיל ואמר לי להמשיך עם הקרם אגיסטן... לאחר שעיינתי בעלון ראיתי שחל איסור להשתמש במשחות או בטיפול נוסף בעת השימוש בגינו פבראיל. ובנוסף רשום שהמנה היא ל3 ימים בלבד, אז מדוע הוא ביקש ממני להשתמש ל6 ימים????? מה עליי לעשותת......תודה

11/02/2015 | 19:09 | מאת: ד"ר דן קלמן

מבלי בדיקה והכרת המקרה שלך לפרטים איני יודע מה היו השיקולים של רופאך. באופן כללי ניתן לומר שבאם אין תסמינים (גרד, צריבה, הפרשות חריגות, כאבים היחסי מין) לרוב אין צורך לטפל בפטרייה. מה גם שכבר נטלת טיפול והכל עבר לפי דבריך. אכן מומלץ לא להשתמש בתכשירים אחרים בזמן טיפול בג'ינו פבריל אך הכוונה היא בעיקר לתכשירים שמחדירים לנרתיק. אם יש גירוי חיצוני משמעותי אפשר להוסיף קרם חיצוני. (באם אין גירוי ולא מגרד או צורב אין צורך). אכן ג'נו פ-בריל 150 לרוב ניתן ל 3 ימים (או 50 מ"ג לשבועיים) אך שוב, איני יודע מה היו השיקולים של רופאך. כאמור אם שום דבר לא מפריע לרוב אין צורך בטיפול. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

11/02/2015 | 19:56 | מאת: יעל

בבדיקה ואגנלית הוא ראה שהפטריה עדיין לא נעלמה...

11/02/2015 | 19:57 | מאת: יעל

והסיבה שבאתי לבדיקה למרות שחשתי שהתסמינים עברו הם שהרגשתי כאב בזמן המגע המיני.

11/02/2015 | 20:36 | מאת: ד"ר דן קלמן

אכן כאב ביחסי מין יכול להיגרם בשל דלקת בנרתיק, בכלל זה פטרייתית. מבחינת ההחלטה האם יש צורך להמשיך לטפל למרות היעדר תסמינים – לדעתי עדיף להסתמך על דעתו של הרופא המטפל שלך שגם ביצע בדיקה והתרשם קלינית מהמצב. את יכולה גם להתקשר אליו לשאול אותו לסיבה שהוא מעדיף משך טיפול ארוך יותר. אין בכך פסול. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק