חוששת

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

01/02/2015 | 15:23 | מאת: אלינור

שלום דוקטור. אני שוקלת לטפל בפטרייה חוזרת באמצעות היפרתרמיה אבל חוששת שזה עלול לעשות כוויה בנרתיק. האם זה קורה? מה קורה במקרה של תקלה במכשיר? האם זה כואב? קצת חוששת מכל הדברים האלה והייתי שמחה לקבל קצת מידע לפני תחילת טיפל.

01/02/2015 | 15:31 | מאת: ד"ר דן קלמן

הטיפול בהיפרתרמיה אינו גורם לכוויות כי הטמפרטורה המקסימלית אליה מגיעים היא 49 מעלות וזה לא גורם לכוויה. אין גם מה לחשוש מתקלה כי עקרון הפעולה של המכשיר הוא חימום המתמר הנרתיקי באמצעות מים חמים במעגל סגור ולא גוף חשמלי בתוך המתמר. לכן, גם אם קוראת תקלה, טמפרטורת המים לא יכולה לעלות באופן פתאומי אלא רק בהדרגה. הטמפרטורה מבוקרת כל הזמן ע"י הרופא. באשר לכאבים – חשים לרוב תחושה של חום שלעתים יכולה לגרום לתחושת אי נוחות מסוימת בייחוד לקראת סוף הטיפול בטמפרטורות היותר גבוהות אך זה לא ממש כאב וכאמור גם לא יכול לגרום לכוויה. בסה"כ השיטה מאוד בטוחה. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק