גירוד צריבה והפרשות

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

27/01/2015 | 13:04 | מאת: בתאל

אני בת 19 ועדיין בתולה ויש לי גירוד באזור הנרתיק ולפעמים אני מרגישה כמו צריבה וגם יש הפרשות. כולם אומרים שזה פטרייה אבל איך יכול להיות שנדבקתי אם עוד לא קיימתי יחסים? מה עושים?

28/01/2015 | 03:10 | מאת: ד"ר דן קלמן

קדם כל ללא בדיקה (ורצוי גם משטח) לא ניתן לקבוע שזו פטריה אבל אם כן, אז אין צורך לקיים יחסים כדי "להדבק" בפטרייה, שאינה נחשבת מחלה המועברת בדרכי מין. לרוב פטריה מגיע לנרתיק ממערכת העיכול שם היא שוכנת באופן רגיל. כדאי לפנות לרופא ולטפל בהתאם לממצאים. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק