פטרייה שלא עוברת

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

10/02/2014 | 12:38 | מאת: שרון

שלום, אני בת 24 ויש לי מזה כחצי שנה פטרייה בנרתיק שלא עוברת ניסיתי כבר מס' סוגים שונים של נרות וגינלים אך זה לא עוזר האם העובדה שיש לי חשש לאולקוס וחיידק פלורי בקיבה יכולה לגרום לכך שזה לא עובר? אשמח לעזרה בעניין-כי אני כבר מתוסכלת תודה רבה שרון

10/02/2014 | 15:36 | מאת: ד"ר דן קלמן

לאולכוס או חיידק הליקובקטר פילורי אין קשר ישיר לפטרייה בנרתיק אך אם נטלת טיפול אנטיביוטי לחיסול החיידק, זה בהחלט יכול "לעורר" הפטריה. אם אכן מדובר בפטרייה (לא ציינת את התסמינים והאם בוצע משטח) והנרות לא עוזרים, ייתכן שיש צורך לעבור לכדורים או לנסות טיפול שונה כגון היפרתרמיה ואוזון. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין 03-6496888

10/02/2014 | 15:26 | מאת: שרון

תודה על התשובה המהירה רופאת הנשים שלי אמרה לי שיש לי "פטרייה אגרסיבית" לא יודעת מה זה משטח איזה כדורים?

10/02/2014 | 16:00 | מאת: שרון

הבעיה הכי גדולה זו שאיני יכולה לקיים יחסי מין עם בן זוגי עקב כאבים נוראיים בזמן החדירה

12/02/2014 | 17:19 | מאת: ד"ר דן קלמן

אכן, אם יש דלקת, זה יכול לגרום לכאבים ביחסי מין. באם נאמר לך שיש לך פטרייה "אגרסיבית" – ייתכן שהכוונה היא לפטרייה עמידה לתרופות כגון הקנדידה גלברטה. משטח מהנרתיק זו בדיקה בה נלקחת דגימה של הפרשה מהנרתיק ונשלחת למעבדה לבדיקה ותרבית. ישנו גם טיפול בכדורים (רגון פלוקנול) לפטרייה ולעתים עוברים לטיפול זה באם תכשירים מקומיים לא עוזרים. מומלץ מאוד גם ליטול פרוביוטיקה (חיידקים טובים) לתקופה ממושכת. לטיפול בהיפרתרמיה (חימום) ואוזון אכן יש תוצאות טובות מאוד במקרים שכאילה. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק