אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

19/01/2015 | 12:58 | מאת: שירה

קראתי בפורומים ושמעתי מנשים אחרות שמטפלים בדלקות בנרתיק באנטיביוטיקה בנרות ובכדורים אבל אני ודעת שדווקא אנטיביוטיקה מחמירה את הפטרייה אז למה נותנים אנטיביוטיקה? חשוב לי לדעת כי גם אני סובלת מפטרייה ולפעמים נותנים לי אנטיביוטיקה בנרות. תודה

19/01/2015 | 15:21 | מאת: ד"ר דן קלמן

טיפול אנטיביוטי לדלקות בנרתיק ניתן בד"כ למצב הנקרא ווגינוזיס חיידקית או במקרים יותר נדירים לטריכומונס וכן לזיהומים חיידקיים אחרים המתגלים לעתים בבדיקה למחלות המועברות בדרכי מין. באם הגורם לדלקת היא פטרייה בלבד (בלבד כי לעתים יש גם פטרייה וגם זיהום חיידקי) מטפלים בתרופות אנטי פטרייתיות ולא באנטיביוטיקה. האנטיביוטיקה שניתנת כטיפול לדלקת בנרתיק היא לא מאותן האנטיביטיקות רחבות הטווח שעלולות לעורר או להחמיר דלקת פטרייתית או ווגינוזיס אותן נוטלים למצבים אחרים כגון דלקות גרון, דרכי נשימה ועוד. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק