ריח רע מהנרתיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

14/01/2015 | 09:52 | מאת: סתיו

שלום דוקטור. זקוקה לעצה מה ניתן לעשות במקרה של ריח מאוד לא טוב מהנרתיק. זה קורה בעיקר לאחר יחסי מין. לפני שבוע לקחתי אוגמנטין בגלל שיעול, יכול להיות שזה בגלל זה?

14/01/2015 | 15:41 | מאת: ד"ר דן קלמן

נראה שאת סובלת ממצב הנקרא ווגינוזיס חיידקית וזה בהחלט יכול להגרם כתוצאה מנטילת אנטיביוטיקה רחבת טווח כגון אוגמנטין הפוגעת ב"חיידקים הטובים" וגורמת להתרבות ה"חיידקים הרעים" הגורמים לתופעת הריח הרע שלעתים מוחמר לאחר יחסי מין בעיקר בשל טבעו הבסיסי של הזרע. הטיפול היעיל ביותר למצב זה הוא ע"י אנטיביוטיקה ספציפית לאותם החיידקים שיכולה להינתן בצורת טבליות לנרתיק או כדורים דרך הפה. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק