דלקת בנרתיק?

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

12/01/2015 | 10:15 | מאת: גלית

שלום. אני בת 52, אין לי מחזור כבר 3 שנים ובחודשים האחרונים החלו גירודים וצריבה בנרתיק ומידי פעם קצת דם אבל לא כמו מחזור. האם כל זה נובע מדלקת בנרתיק? יש צורך ללכת לרופא? תודה.

12/01/2015 | 13:38 | מאת: ד"ר דן קלמן

הבעיה יכולה לנבוע גם מגורם זיהומי כגון פטרייה וגם ממצב של אטרופיה ברירית הנרתיק כתוצאה מירידה ברמות האסטרוגן שמתרחשת בגיל הבלות. אטרופיה זאת עלולה גם לגרום לדימום קל מרירית הנרתיק אבל לפני שמייחסים זאת לאטרופיה יש לשלול דימום שמקורו ברירית הרחם או מקום אחר ובאם יש דימום לאשה במנופאוזה (לאחר הפסקת המחזור) חובה (!!!) להיבדק ע"י רופא כולל אולטרסאונד בהקדם האפשרי. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק