קנדידה קרוסי

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

08/01/2015 | 23:03 | מאת: רננה

שלום, עשיתי בדיקת משטח בתחילת השבוע עקב דלקת והפרשות בנרתיק, והתשובה שיש לי קנדידה קרוסי. הרופא שלי נסע לחול לשבועיים. רציתי לדעת מה זאת הקנדידה הזאת ? יש לציין שאני בת 48 ומעולם לא סבלתי בדלקות בנרתיק. לפני חצי שנה התגרשתי, לכן שאלתי האם היא הועברה לי ביחסי מין, כלומר האם זאת מחלק מין? תודה.

10/01/2015 | 22:28 | מאת: ד"ר דן קלמן

קנדידה קרוסיי הוא זן של פטריית הקנדידה. דלקת בנרתיק כתוצאה מזן זה זהו מצב נדיר יחסית ואם כבר הוא קורה אז לרוב בנשים מבוגרות יותר (נדיר בצעירות פחות מגיל 30). לצערנו זהו זן הידוע בעמידותו לתרופות אנטיפיטרייתיות בכלל ולפלוקונזול (כדורי פלוקנול) בפרט. רוב הנשים אצלן מתגלה זן זה טופלו בעבר בפלוקונזול. ישנן תרופות להן זן זה רגיש אך אילו לא התרופות הנפוצות ולרוב הן לא ניתנות ע"י רופאי משפחה או נשים אלא ע"י מומחים למחלות זיהומיות. ישנם גם אמצעים לא תרופתיים שחלקם בהחלט יעילים. לגבי החלק האחרון של שאלתך, קנדידה בנרתיק ככלל אינה נחשבת כמחלה המועברת בדרכי מין (למעט יוצאים מן הכלל נדירים). בשל מורכבות הנושא לא ניתן להמליץ על טיפול ספציפי מעל דפי האינטרנט. את מוזמנת לפנות למרפאתנו. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק