קנדידה והריון

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

30/12/2014 | 21:04 | מאת: שרון

שלום רב. אני לאחר 2 הפלות בשנה האחרונה. לאחרונה נמצא כי יש לי קנדידה גלברטה. אני מבקשת לשאול: 1. האם ייתכן קשר בין ההפלות לפטריה? 2. הרופאה רשמה לי טיפול בflucanazole בטבליות למשך 3 חודשים. האם ניתן לנסות להכנס להריון בזמן הטיפול? תודה מראש

31/12/2014 | 03:25 | מאת: ד"ר דן קלמן

להפלות אין קשר לקנדידה אבל הריונות עלולים להחמיר תסמינים של קנדידה בנרתיק. בעת טיפול בפלוקונזול אין לנסות להיכנס להריון כי כדורים אילו עלולים להזיק לעובר. רצוי לנסות לפתור את בעיית הקנדידה לפני כניסה להריון. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק