טיפול בהליקובקטר

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

22/12/2014 | 11:43 | מאת: א.ג.

שלום. גילו לי הליקובקטר בקיבה והרופא רוצה לתת לי טיפול אנטיביוטי אבל אני חוששת לקבל פטרייה בנרתיק. האם באמת טיפול כזה יכול לגרום לפטרייה? ואם זה יקרה, כמה חמור זה יכול להיות? כדאי לוותר על הטיפול בחיידק? תודה.

22/12/2014 | 14:22 | מאת: ד"ר דן קלמן

טיפול בהליקובקטר לא "גורם" לפטרייה אבל הוא בהחלט יכול "לעורר" את הפטרייה ולגרום לתסמינים היות והוא כרוך במתן שתי אנטיביוטיות רחבות טווח הפוגעות ב"חיידקים הטובים". גם מצב הנקרא ווגינוזיס חיידקית יכול להיגרם מטיפול שכזה. כאמור, שני המצבים האלו עלולים להתרחש אבל לא תמיד זה קורה ולא בהכרח זה יקרה אצלך וגם לא ניתן לדעת מה תהיה חומרת הבעיה באם תתרחש. בשני המצבים ניתן לטפל. באם לקחת הטיפול או לוותר עליו זה לשיקולך יחד עם הגסטרואנטרולוג שלך. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפר תרמיה ואוזון 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק