,תכנון הריון

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

15/12/2014 | 17:20 | מאת: רויטל

אני בת 28, נשואה ומתכננת הריון ראשון. מזה כשנתיים סובלת מפטריה בנרתיק ומטופלת בנרות ומשחות. האם זה יכול לפגוע בפריון והאם אפשר להמשיך בתרופות גם בתקופת ההריון? תודה על ההתיחסות רויטל

17/12/2014 | 15:00 | מאת: ד"ר דן קלמן

אין חשש שהפטרייה או הטיפול יפגעו בפריון אבל באם תכנסי להריון לא תוכלי להמשיך בטיפול בכדורים ויש רופאים שגם יעדיפו להמנע מנרות בשליש הראשון של ההריון. זאת, יחד עם העובדה שבמקרים מסוימים הריון מחמיר את תסמיני הפטרייה אומר שרצוי לנסות לפתור את בעיית הפטרת לפני הכניסה להריון. באם נרות וכדורים לא פותרים הבעיה אפשר לשקול לטפל בהיפרתרמיה ואוזון כפי שמבוצע במרפאתנו. לטיפול זה תוצאות טובות מאוד במקרים של דלקות חוזרות בנרתיק אך יש להביא בחשבון שגם בזמן טיפול זה אין לנסות להכנס להריון עד אשר יסתיים. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק