פטריה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

06/02/2014 | 10:31 | מאת: לבנה

סובלת מזה כחצי שנה מפטריה בנרתיק. הגרד וההפרשה החלו כשהכרתי את בן זוגי הנוכחי, הם ייתכן שהוא הדביק אותי? אשמח לתשובתך.

09/02/2014 | 00:25 | מאת: ד"ר דן קלמן

אם אכן מדובר בפטרייה לא סביר שנדבקת מבן זוגך כי פטרייה נרתיקית לא נחשבת מחלה המועברת במגע מיני למעט מקרים נדירים בהם גם לבן הזוג יש נגעים פטרייתיים על איבר המין. לכן גם לרוב אין צורך לטפל בבן הזוג. יש לזכור גם כי תסמיני הדלקת לרוב נובעים מ"התעוררות" פטרייה קיימת בנרתיק. מכל מקום כדי לאבחן ממה את סובלת במדוייק יש צורך בבדיקה ומשטח. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין 03-6496888

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק