קנדידה גלברטה- מה הטיפול המתאים?

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

15/07/2020 | 13:59 | מאת: נועה

שלום, בעקבות גרד בנרתיק, אובחנתי עם קנדידה גלברטה באמצעות משטח - ניתן לי פרוקנול 2 כדורים בהפרש של כמה ימים + טבעדרם, הגרד המשיך, עשיתי משטח שוב יצא קנדידה גלברטה , קבלתי שוב 2 כדורי פרוקנול , הגרד עדיין ממשיך וגם קראתי שהקנדידה הזאת עלולה להיות חסינה בפני התרופה הזאת, אשמח לדעת מה הטיפול המומלץ במקרה הזה, תודה רבה

אכן הגלברטה עלולה להיות עמידה יחסית לטיפול. הטיפול לרוב הוא ע"י תרופות אנטיפטרייתיות כגון הפלוקנול שקיבלת. ישנם מספר פרוטוקולים לטיפול מבחינת מינון ומשך הטיפול בכדורים וניתן לשלב זאת עם טיפול מקומי בנרות. זאת לשיקול דעתו של רופאך. ישנם גם תכשירים נוספים שניתן להשתמש בהם, כגון תכשירי חומצה (כגון חומצה בורית) ועוד, ולשלב זאת בדיאטה מתאימה. ישנם גם טיפולים ייחודיים כפי שמתבצעים במרפאתנו כגון אוזון והיפרתרמיה. כל זה מחייב התייחסות פרטנית למקרה שלך. את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק