האם פטריה בנרתיק יכולה להדביק בפטריה בפה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

12/01/2020 | 13:50 | מאת: זהבה

שלום רציתי לשאול מה בין פטריה בנרתיק לבין פטריה בלשון.. האם פטריה בלשון יכולה להיגרם ממתן מין אוראלי, לא בפות, בפי הטבעת למישהי עם פטריה בנרתיק? ובמידה וכן איזו בדיקה יש לבצע כדי לאבחן הידבקות? לגבי פטריה בלשון. האם מצב של לובן בלשון יכול להיות תקין או שמא תמיד זה מצביע על פטריה בלשון או בעיה אחרת? האם פטריה בלשון מתקשרת ועלולה לגרול לבחילות ורגישות לאוכל ?

לרוב, לאדם בריא עם מערכת חיסונית תקינה, לא תהיה פטרייה בלשון גם אם היה מין אורלי עם אשה שיש לה פטרייה בנרתיק. פטריית הקנדידה נמצאת באופן רגיל במערכת העיכול ולעתים כמותה ופעילותה עלולה להיות בעודף, מה שיכול לגרום גם לבחילות ורגישות למזון כפי שתיארת אך כמובן שזו לא הסיבה היחידה. כדי לדעת בוודאות אם הלובן בלשון הוא פטרייה, יש צורך להראות זאת לרופא. לצורך אבחון לרוב אין צורך בבדיקות אלא רק בבדיקה וייעוץ רופא. אתה/את מוזמן/מוזמנת לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק