נרות אגיסטן תופעית לוואי

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

09/01/2020 | 12:57 | מאת: תמר

יש לי קנדידה (ככול הנראה על פי ההבחנה של הרופא) בנרתיק. פלוס יש לי סכרת טייפ 1. על כן הרופאה רשם לי 3 נרות וגינליות פלוס משכה. התסמינים של הצריבה החזקה שהייתה לי הוחלשה ואף נעלמה. אך במהלך הטיפול ולקראת סיומו אני מרגישה גרד (לדוגמה כשאני מורחת את המשכה או כשפירורי האגיסטן יוצאים לפתח הנרתיק). בנוסף אני שותה פתאום כמות מיים גדולה מהרגיל(הרבה מאוד מיים) האם מדובר בתופעות לוואי של התרופה ואין מקום לדאגה, או שזה אומר שהפטרייה עדיין לא חוסלה

אם את שותה מים הרבה יותר מהרגיל באופן פתאומי, כפי שאת מתארת, זה יכול להיות בשל חוסר איזון של הסוכרת וערכי סוכר גבוהים (יש לבדוק) ולא בגלל האגיסטן. אם יש גרד, זה ככל הנראה נובע מהפטרייה, שכפי שציינת, עדיין לא חלפה. אם הגרד לא חולף, ניתן לשקול גם טיפול בכדורים (פלוקנול).

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק