קנדידה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

07/12/2014 | 21:32 | מאת: אנה

שלום, בפעם השניה בחיי אובחנתי בקנדידה ואגינלית. בפעם הראשונה הרופא נתנה לי נרות אגיסטן והייתה תגובה אלרגית (הגרון התנפח). הפעם קיבלתי נרות גינו-פבאריל ואני חוששת ששוב תהיה תגובה אלרגית כי זה נכלל בתופעות הלוואי המצויינות.האם אפשר להיחנק מזה. כי סתם גרון מנופח אני יכולה לספוג..אני מעדיפה להימנע מפלוקונול גם. האם ניתן לטפל בקנדידה בעזרת פרוביוטיקה פמינה-כמוסות אגינלית בלבד? תודה מראש ומה יכולה להיות הסיבה שבחורה בריאה בת 28 שלא עברה שום שינוי באורח החיים, שום שינוי בחיי המין, אוכלת בריא וממעיטה באכילת פחמימות פתאום מקבלת קנדידה?

08/12/2014 | 11:18 | מאת: ד"ר דן קלמן

נתחיל מהסוף – לא תמיד ניתן למצוא הסבר מדוע הקנדידה התפרצה דווקא אצלך. לגבי הטיפול – אם הייתה תגובה אלרגית בדמות בצקת בגרון (אם זה מה שהיה) אז זה בהחלט לא משהו שאפשר "לספוג". יש בכך סכנה ויש להמנע משימוש בתרופה שגרמה זאת. אגיסטן, ג'ינו-פבריל ופלוקנול (כדורים) הן תרופות שונות אך שייכות לאותה המשפחה (אזולים) ויש סיכוי מסויים שתהיה תגובה אלרגית גם להן אבל לא בהכרח. אם את חוששת ליטול תרופות אילו, אפשר להבין זאת. דיאטה ופרוביוטיקה יכולים לעזור. יש גם טיפול יעיל לא תרופתי המבוצע במרפאתינו באמצעות היפרתרמיה (חימום) ואוזון. ד"ר דן קלמן מרכז מומחים ד"ר דיין: טיפול בדלקות חוזרות בנרתיק באמצעות היפרתרמיה ואוזון. 03-6496888

08/12/2014 | 21:43 | מאת: אנה

תודה רבה, דוקטור. לקחתי מנה אחת של גינו פבריל. האם הרגשה לא נעימה ויובש בגרון הינם סימפטומים מסוכנים שקשורים לבצקת בגרון? התופעות לוואי בדרך כלל מחמירים אחרי לקיחת מנה שניה? בנוסף, האם קיימות נרות או כדורים ממשפחה אחרת שלא יגרמו לתגובה אלרגית? במידה וכן אגיע כמובן לרופא. בנוסף, אברר על הטיפול באוזון.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק