אפשרות העברת פטרייה בנרתיק לגבר

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

01/09/2019 | 15:47 | מאת: yafit

היי האם בן הזוג, במהלך קיום מין, לא מוגנים, יכול להידבק בפטריית הנרתיק? מה ההשלכות כלפיו? (הבנתי שפריחה וגרד,),אבל שאלתי, איזה טיפול הוא יצטרך לעשות? האם צריך לשים את אותה משחה שהנשים בדר"כ מקבלות?(אני מתייחסת לקרם חיצוני agisten, או קרם טבעאקואן) תודה

פטרייה בנרתיק אינה נחשבת למחלה המועברת בדרכי מין וברוב רובם של המקרים הגבר לא יושפע מהמצב. יש מקרים יוצאים מן הכלל ואז אכן רואים לרוב אודם על איבר המין ויכול להיות גם גרד. באם לגבר אין תסמינים, אין צורך בטיפול לגבר.

06/09/2019 | 18:13 | מאת: yaffit

תודה רבה על התשובה, בהמשך לתשובתך יש לי עוד שתי שאלות: אז אם כך, האם יש דרך אחרת"להידבק" בפטרייה? או שאין כלל אפשרות הדבקה של פטרייה? לא באמצעות קיום יחסי מין ולא בדרך אחרת? דבר שני: נאמר וכן יש לגבר תסמינים (גרד ופריחה), מה הטיפול בו בדרך כלל? האם משחות כמו "אגיסטן" או "טבעאקוטן" כמו של הנשים, תעזור לגבר במצב כזה? תודה רבה

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק