פטריה בנרתיק שאלות

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

22/07/2019 | 02:12 | מאת: אנונימית

היי, בעבר היו לי כפעמיים פטריה בנרתיק, תחושת גרד ויובש ביחד עם הפרשות לבנות תמידיות. בעבר הן הופיעו אחרי נטילת אנטיביוטיקה (לאחר חשד לדלקת גרון שהתגלתה במחלת הנשיקה), אך הפעם החלו לי גירודים ויובש קל והסתכלתי ושמתי לב שיש הפרשות לבנות תמידיות שמכסות את פתח הנרתיק. התחלתי לשים אגיסטן קרם. השאלה שלי היא ממה יכול לנבוע הדבר( לא נטלתי תרופות או גלולות), האם באמת מדובר הפטריה, והאם קרם אגיסטן הוא טיפול מספק? בנוסף הייתי רוצה לדעת האם לאחר שהייתה לי פטרייה פעם אחת ההסתברות שאחטוף זאת שוב גבוהה יותר?

קודם כל יש לוודא שאכן מדובר בפטרייה ולכן כדאי לפנות לרופא. לא תמיד יש סיבה ברורה להופעת תסמיני הפטרייה כגון נטילת אנטיביוטיקה. אם אכן זו פטרייה, אכן, אם זה התבטא בתסמינים פעם אחת, יש סיכוי שזה יקרה שוב. אם קרם האגיסטן שאת משתמשת בו הוא לשימוש חיצוני בלבד אז זה יכול שלא להספיק ויש להשתמש גם בקרם פנימי (שזה לא אותו אחד) או בנרות. ויש גם אופציה לכדורים. בכל מקרה אם הבעיה טורדנית ולא חולפת, רצוי לפנות לרופא.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק