קנדידה וטיפול במחזור

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

03/04/2019 | 22:09 | מאת: יעל

שלום, כמספר ימים שאני מרגישה צריבה וגרד עז, לפני יומיים רופא נשים איבחן אצלי קנדידה ורשם לי: AGISTEN 0.5 FORTE VAG TAB TRICAN 150MG(DIFLUCAN) CAP והנחה לקחת בלילה, יום כן ויום לא….סה"כ נתן 3 כדורים ונרות, ע"פ 6 ימים, כי לוקחים יום כן יום לא… ביום הראשון לקחתי כדור ונר, ואכן התחיל שיפור למחרת, ביום השני לא לקחתי כהנחייתו….ואז ביום השלישי לקחתי את הכדור לבליעה, אך כשהלכתי לשירותים לאחר מכן גיליתי שאני במחזור….במרשם של הנרות כתוב לא להשתמש במחזור...השאלה איך אני ממשיכה את הטיפול? האם עלי לקחת את הכדור לבליעה בזמן למרות המחזור? האם עלי להמתין עם הנרות עד אחרי המחזור? נשארו לי עוד 2 … תודה, יעל

ניתן לקחת כדורים בעת הוסת אך אין להשתמש בנרות. כיצד לנהוג במקרה שלך זה נתון לשיקול דעתו של רופאך. אני אישית הייתי ממליץ להפסיק הטיפול (נרות וכדורים) וליטול אותו (גם הנרות וגם הכדורים) מחדש בשלמותו לאחר הפסקת הדימום.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק