חיידק גרדנרלה בהריון

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

20/03/2019 | 23:52 | מאת: לילך

שלום רב בשבוע 36 להיריון ביצעתי בדיקת סטרפטקוק והתגלה שיש לי חיידק הגרדנלה ואני זקוקה ל3 ימים של דאלאצין קרם וגינלי( יש לציין שחלק מהקרם יוצא אחריי שניסיתי להחדירו). לאחר הטיפול בשבוע 38 שוב נראה שיש לי עוד קצת סימנים של החיידק ואני זקוקה שוב לקרם האנטיביטי. שאלתי היא : האם זה בסדר ליטול שוב בהריון את הטיפול האנטיביטי ומה עושים אם הלידה מתקרבת ועדיין החיידק לא עבר? האם העובר יכול להיפגע כתוצאה מכך? אודה מאוד לתשובתך

עקרונית יש להפנות שאלה זו לפורום הריון ולידה. אין מה לדאוג בשל חיידק הגרדנרלה. זהו חיידק נפןץ מאוד שלרוב מהווה את אחד החיידקים הגורמים ווגינוזיס חיידקית שהינו בעצם שינוי ביחסי החיידקים בנרתיק. מצב שכיח בהריון. בהריון אכן מקובל לטפל בזה. באם לחזור על הטיפול? לדעתי יש להשאיר את ההחלטה לרופאך, שמכיר אותך ואת ההיסטוריה שלך (למשל האם יש היסטוריה של הפלות וכו.). בהצלחה.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק