קנדידה בגרון ובלשון מה ניתן לעשות?

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

19/03/2019 | 23:52 | מאת: מיכל

שלום, אני מדוכאת חיסון. בעקבות משאפים של אשתמה יש לי כבר 7 חודשים פטריה בלשון בגרון ואולי גם בעוד מוקדים (וושט לא נבדק עדיין). כל המשחות לא עזרו, וקיבלתי פלוקנוזול 150 מ"ג לשבועיים ואין שיפור. העניין הוא שבשני משטחים של הלשון התוצאה יצאה שלילית אך כל הרופאים רואים את הלשון ואומרים שזה חד משמעי פטריה, ושהמשטחים לא מדוייקים תמיד.יש לי המון המון לבן על הלשון, וצריבה קשה בלשון ובגרון. האם במצב כזה לקחת עוד פלוקנוזול לתקופה יותר ארוכה אולי כן יכול לפתור את המצב? או שעדיף לנסות את כל התרופות האחרות שעובדות על סוגים אחרים של פטריות שעלייהן הפלוקנוזול לא עובדות לפי ניסוי וטעיה? תודה מראש

אפשר לנסות גם תכשירים בשתייה וגרגור כגון ניסטטין ואחרים. רצוי גם לבחון את נחיצותם של משאפי הסטרואידים. לגבי הפלוקנול, לא רצוי להמליץ על טיפול תרופתי ומינונים מעל גבי האינטרנט מבלי להכיר את המקרה שלך מקרוב. לשיקול רופאך. את מוזמנת גם לפנות למרפאתנו.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק