פטריית קנדידה האם קיימת אצל גברים

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

12/03/2019 | 14:39 | מאת: לאה

צהריים טובים, 1.האם יש סיכוי הידבקות והעברת פטריית קנדידה מזכר לנקבה במהלך יחסים?(לא ההפך ). 2.גברים יכולים לשאת גם את החיידק?

איני יודע לאיזה חיידק את מתכוונת (קנדידה היא פטרייה, לא חיידק). קנדידה אינה נחשבת למחלה המועברת בדרכי מין ואין מצב של "נשאות" אצל גברים. תיאורטית, גבר יכול להדביק אשה בפטרייה רק אם יש לו נגעים פטרייתיים על איבר המין (מה שנקרה - קנדידה בלניטיס) אך זהו מצב נדיר וזו לא "נשאות". בפועל - זו לא מחלה המועברת בדרכי מין.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק