מהם הגורמים לזיהום בזיהום בנרתיק כשיש פרטנר קבוע

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

05/02/2019 | 10:17 | מאת: טלי

הי, אני בת 40, נשואה מזה 10 שנים ללא פרטנרים נוספים בדרך..לפני כחודשיים היתה פטריה בנרתיק שטופלה בנרות וחזרה לעצמה לאחר שבועיים (שוב נרות) ולפני כשבוע שוב (מדובר בהפרשה צהובה עם ריח חריף, ב-3 הפעמים שזה חזר). בבדיקה אצל הרופא הוא קבע שכבר מדובר בחיידק והפנה לבדיקת שתן ספציפית, שתוצאותיה אורכות כשבוע (אין לי את שם הבדיקה לצערי כי הטופס נמסר לקופה). הוא טען שיתכן ובעלי אפילו נושא את החיידק על איבר מינו ואינו חש בכך, לכן לאחר התוצאות ידע אם יש צורך לטפל בשנינו. בינתיים אני מטופלת עם ג'ל שמוחדר לנרתיק. השאלה שלי היא כזו...האם חיידק בנרתיק מגיע בהכרח ממגע מיני עם מישהו שהודבק גם הוא במגע מיני?? לאור העובדה שאני לא החלפתי פרטנרים ובעלי שב מאזור אסיה בדיוק שבועיים לפני שזה החל, זה מעלה בי תהיות. הוא שולל נסיון מיני אחר, אבל חשוב לי לדעת, האם יש עוד גורמים להדבקות. במהלך שהייתו בחול חלה בעצמו בחיידק בקיבה. יתכן שזה קשור...? תודה רבה!

איני יודע איזו בדיקה נשלחה או איזה חיידק ספציפי מחפש הרופא אך אני מניח שמדובר בבדיקת שתן ל STD(מחלות המועברות בדרכי מין). אם אכן זו הבדיקה, אז היא בודקת מספר חיידקים (וכן טפיל) שחלקם אכן עלול להיות מועבר בדרכי מין אך חלקם נמצאים לעתים באופן רגיל בנרתיק. בנוסף לכך, ייתכן שהחשד הוא שאת סובלת ממצב הנקרא ווגינוזיס חיידקית שזהו בעצם שינוי בפלורה הטבעית בנרתיק שגורם לרוב לריח רע מהנרתיק וניתן לטיפול אנטיביוטי. פטרייה אינה נחשבת למחלה המועברת בדרכי מין ומקורה לרוב במערכת העיכול של האשה עצמה ונוכחותה בנרתיק נפוץ מאוד גם אם אינו גורם לתסמינים. לא אוכל לומר יותר מכך בהסתמך על המידע שמסרת. בהצלחה בבירור ובטיפול.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק