טיפול בקנדידה משחת קומאגיס

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

22/12/2018 | 07:07 | מאת: רותם

שלום רב, אני בהריון בחודש השמיני וסובלת מזה כחודשים שלושה מפיטריה בנרתיק שאובחנה על ידי הרופאה שלי. טופלתי בנרות וגינאליות שהטיבו את מצבי למשך שבוע בלבד ובקומאגיס( המשחה). משום שהמשחה מאוד עוזרת לי שמתי אותה פעם ביום למשך יותר מחודש. אני חוששת שעשיתי טעות, האם זה חמור? כרגע רק המשחה עוזרת לי ושום דבר אחר לא. אשמח לקבל מידע אודות משך הזמן שהשתמשתי בה וכן לפתרונות נוספים לסימפטומים שאני עדין ממשיכה לסבול מהם

לעתים פטרייה מוחמרת בהריון וייתכן שלאחר הלידה זה ישתפר. יש עוד דרכים לטפל בקנדידה כגון כדורים אך היות ואת בהריון זה מגביל את האפשרויות. משחה מקומית (קומגיס כוללת חומר נגד פטרייה וסטרואיד נוגד דלקת) לרוב אינה מהווה סכנה בהריון כי רמת הספיגה היא נמוכה. אין מה לחשוש.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק