קנדידה בהריון ובהנקה

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

19/11/2018 | 19:24 | מאת: יהודית

שלום, במהלך ההריון התחלתי לסבול מהפרשות צהבהבות, יחסית נוזליות, ומרובות. ללא ריח וללא גרד. עשיתי מטוש והתוצאה יצאה קנדידה גלברטה. לאחר הלידה המשיכו התסמינים ושוב עשיתי מטוש - אך הפעם הוא יצא שלילי. ליתר ביטחון עשיתי לאחר שבועיים שוב מטוש - אך הוא שוב יצא שלילי. בדיקות ל-STD יצאו שליליות. האם ייתכן לקבל פעמיים false negative במטוש וגינלי? הקפדתי לקחת בצורה טובה את הדגימה. או, לחילופין, האם ייתכן שההפרשות אינן קשורות לקנדידה בכלל אלא קשורות להורמונים של ההריון וההנקה? או לזיהום וגינלי אחר? אשמח לעזרה. ההפרשות הללו די מציקות. תודה.

התשובה לשתי השאלות היא חיובית. אכן זה לא נדיר לקבל משטחים שליליים בנוכחות קנדידה (גם גלברטה) בנרתיק. קנדידה אכן מתקשה לצמוח במשטח ויש לשפוט בעיקר לפי תסמינים ובדיקה. אם הייתה קנדידה גלברטה במשטח וגינלי, סביר שהיא עדיין נמצאת בנרתיק אך ייתכן כי אינה פעילה וההפרשות לא נובעות מהקנדידה. בכל מקרה ההחלטה אם לטפל תלויה בנוכחות תסמינים טורדניים. באם אין תסמינים, אין צורך לטפל גם אם ידוע על נוכחות קנדידה גלברטה.

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק