יהפרשות כתומות יום אחרי הפסקת פרוביוטיקה לנרתיק

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

21/07/2017 | 11:11 | מאת: סופיה

שלום רב. סיימתי טיפול בקלוטרי , וכדור פלוקנול לטיפול בפטרייה. ביצעתי משטח לבדיקת נוכחות פטרייה שיצא שלילי משום מה. המשכתי טיפול בפרוביוטיקה לנרתיק למשך 7 ימים. מיד עם ההפסקה התחילה הפרשה סמיכה ומעט כתומה. אציין שאני עדיין חשה את פתח הנרתיק צורב במידה מעטה אמנתם , אבל צורב. שאלתי: מה עוד אוכל לעשות והאם להמשיך ולצרוך פרוביוטיקה בכדורים? או ל התחיל בדיאטה?

לגבי המשטח - קנדידה לא תמיד צומחת במשטח גם אם היא נמצאת בנרתיק, לכן משטח שלילי לא שולל קנדידה. אם עשית את המשטח אחרי טיפול, אז כמובן שהוא יהיה שלילי. לגבי הפרשה כתומה, קשה לדעת מה הסיבה ללא בדיקה. ייתכן שזה תחילת דימום וסתי? באם תסמיני הפטרייה (בהנחה שאכן זו פטרייה) לא יחלפו, ניתן לטפל טיפול ארוך יותר בפלוקנול. פרוביוטיקה דרך הפה יעילה גם לנרתיק אך יש ליטול אותה לתקופות ארוכות יותר, רצוי מספר חודשים. דיאטה יכולה לשפר את המצב אך היא לא יעילה לכולן. זה עניין אינדיבידואלי. במרפאתנו יש טיפול ייחודי בהיפרתרמיה ואוזון לדלקות חוזרות בנרתיק שאינן מגיבות היטב לטיפול התרופתי המקובל. את מוזמנת לפנות למרפאתנו.

26/07/2017 | 11:21 | מאת: סופיה

תודה רבה על התשובה המפורטת !

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק