מחזור ונרות אגיסטן תקים

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

13/05/2017 | 12:51 | מאת: אני

שלום ד"ר לפני שבוע שמתי לב שיש לי פטריה בנרתיק..לא היה גרד ולא היה שורף ובקושי היו הפרשות..פשוט רק בזמן יחסי מין שורף לי ממש. פניתי לרופא שעשה בדיקה ונתן לי נרות אגיסטן ל-3 ימים. יום אחרי הנר השלישי האחרון קיבלתי את המחזור והופיע בו המון הפרשות כל התחתון היה ספוג בחלקים של הנר ומים כאלה..השאלה שלי האם בעצם זה אומר שהמחזור פשוט דחה את הנר החוצה וזה כאילו שמתי רק שני נרות והטיפול לא הושלם? חוצמזה אני כבר ביום השלישי במחזור ועדיין מופיעות לי נקודות לבנות כאלה זה תקין? ואיך אוכל לדעת אם עברה לי הפטריה אם אני מרגישה אותה רק ביחסי מין? יש דרך אחרת לדעת מבלי לקיים יחסים? המחזור עוזר לטיפול או גורע ממנו? אשמח לתשובה מכיוון שאני טסה לחול עוד יומיים..והרופא נתן לי עוד מרשם שאקח איתי לחול..מותר לשים נרות אגיסטן בתור טיפול מונע גם כשאין פטריה או שזה עלול ליצור אחת במצב שאין? אשמח למענה לשאלות תודה מראש

לפי תיאורך נראה שאכן שאריות הנר הן אלו שיוצאות. אם סיימת את שלשת הנרות לפני הופעת הוסת ועברו 24 שעות מהנר האחרון אז השלמת את הטיפול. אני לא ממליץ לשים נרות למניעה בלבד. אם מופיעים תסמינים אופייניים לפטרייה בזמן שהותך בחו"ל, ניתן לקחת עוד מחזור טיפול.

16/02/2020 | 22:43 | מאת: שאלה חשוב דר'

לגבי הנירות גם קיבלתי לעשות טיפול עשיתי יומיים ביום השלישי קיבלתי וסת התלבטתי ולא המשכתי על הנירות והיום ביום השני למחזור החלטתי להכניס כת הנר ופתאום קראתי באינטרנט שאסור להכניס בזמן מחזור השאלה שלי האם זה יכול להחמיר לי את המצב בגלל שהוכנס בזמן מחזור?יכול להחמיר? מה צריך לעשות? אשמח לתגובה תודה מראש

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק