מניעת הדבקה פטרייתית

דיון מתוך פורום  קנדידה - פטריה בנרתיק

29/01/2017 | 09:17 | מאת: נווה שאנן

לאחר קיום יחסי מין, התברר לי שיש לבת זוגי פטריה ואגינלית. האם אני עלול להדביק בת זוג אחרת? אם כן, מה עלי לעשות כעת על מנת למנוע הדבקה של בת הזוג האחרת?

29/01/2017 | 17:29 | מאת: דר דיין

פטרייה אינה נחשבת מחלה המועברת בדרכי מין (למעט מקרים נדירים בהם גם לגבר יש נגעים פטרייתיים על עיבר המין). בנוסף, דלקת בנרתיק כתוצאה מפטרייה נובעת לרוב מ"התעוררות" פטרייה שכבר קיימת בנרתיק ולא מהדבקה חדשה. בשל האמור, אין חשש מהדבקת בת זוג נוספת בפטרייה אך יש לקחת בחשבון שיש מגוון מחלות שכן יכולות להיות מועברות במגע מיני ולהדביק בנות זוג, על כן תמיד מומלץ על יחסי מין מוגנים (קונדום).

שלום סליחה

מנהל פורום קנדידה - פטריה בנרתיק