וריקוצלה או גושים בשק האשכים

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

21/06/2014 | 23:46 | מאת: שלי

מזה כחודש אני חש בגושים בשק האשכים ולאחרונה הם גם כואבים ויוצרים הרגשת אי נוחות למי אוכל לפנות רופא מומחה באזור הקריות חיפה.תודה

שלום רב, וריקוצלה הוא מצב של רידים מורחבים. הורידים הם רכים ולא נמושים כמו גושים. כאשר יש גושים בשק האשכים - יש לודא שלא מדובר בגידול ממאיר באשך. גידולים ממאירים באשך ניתנים לריפוי ב- 96-97%. אם מקדימים לטפל כשהגידול קטן ולא התפשט. בשלב מוקדם - הטיפול הוא יותר פשוט. לפיכך: פנה מייד לרופא אורולוג, אם זמין בימים הקרובים. אם לא - בקש תור דחוף אצל רופא המשפחה. אם לא תצליח לקבוע תור בקופת חולים בימים הקרובים - הייתי פונה לבדיקת אורולוג בחדר מיון בבית חולים, על אף העלות הכרוכה בפניה למיון ללא הפנייה רופא. בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים