חישה מוזרה באשך

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

08/05/2014 | 01:12 | מאת: אבי

שלום דר אני בן 16 ולאחרונה הרגשתי בשק האשכים כמו צינור שמחבר את האשך באשך הימני הוא די קצר אך באשך השמאלי או ארוך מאוד ומפותל (דבר שלא הרגשתי עד היום ודי מלחיץ) וקל מאוד להבחין בו במישוש וכן האשך השמאלי יורד יותר משמעותית מהימני האם זה נורמלי או דבר שרצוי לבדוק?

שלום רב אבי, בתוך שק האשכים ישנו האשך עצמו, יותרת האשך - מערכת הצינורות האוספת את הזרע מהאשך, חבל הזרע - המכיל את כלי הדם של האשך וצינור הזרע. אם הורידים מורחבים - מצב שנקרא וריקוצלה - אז הצד בו קיים וריקוצלה עלול להיות מלא יותר והאשך יכול להיות דחוק מטה. כמובן שמבנים דומים קיימים מימין ומשמאל. אשכים שאינם בגובה זהה - זאת לכשעצמה אינה בעיה. עם זאת - הייתי פונה לאורולוג להבדק. האורולוג יבדוק את שק האשכים, יוודא שהכל תקין. יסביר לך מהם הדברים שאתה רואה וממשש וידריך אותך כיצד לבצע בדיקה עצמית של האשכים. חשוב לבצע בדיקה עצמית של האשכים על מנת לגלות בשלב מוקדם שינויים היכולים לרמוז על בעיות כאלה ואחרות. בקישור הבא תוכל לראות את מבנה שק האשכים: http://www.aafp.org/afp/1999/0215/p817.html בברכה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים