וריקוצלה

דיון מתוך פורום  וריקוצלה דליות בוורידי האשכים

08/12/2013 | 10:01 | מאת: דני

לאחר בדיקת אולטרה סואנד גילו לי וריקוצלה משמעותית מאד באשך שמאל, גיליתי שיש מספר רב של אפשריות טיפול בבעיה, אפשר לקבל רצת רקע על השיטות השונות.

שלום רב ותודה על השאלה. ההתלבטות הראשונה היא בכלל האם יש צורך בטיפול. רוב הגברים עם וריקוצלה אינם זקוקים לטיפול כלל וההחלטה הרפואית החשובה היא מי כן זקוק לטיפול. אם הוחלט כי אתה אכן זקוק לטיפול - קיימות מספר שיטות. ניתן לבצע ניתוח או צינתור. גם בין הניתוחים יש שיטות שונות וגם בין הצינתורים. לגבי הניתוחים - הם נבדלים במיקום בו קושרים את הורידים. כעקרון - ככל שיותר קרוב לאשך - יותר יעיל, ונבדלים גם באמצעי ההגדלה שבו משתמשים. ככל שמשתמשים באמצי הגדלה טוב יותר - ניתן לראות ורידים קטנים יותר ולקשור אותם. כך הטיפול הוא יותר יעיל. מלבד זאת - הגדלה גדולה מאפשרת להמנע מגרימת נזק לעורקי האשך ולכלי הלמפה - מערכת ניקוז הנוזלים של האשך. לפרטים נוספים אודות השיטות השונות כדאי לך להפגש עם רופאים המנתחים בשיטות השונות ולשמוע על כל שיטה. אני מבצע את הניתוח בשיטה המיקרו-כירורגית, המשלבת ניתוח סמוך מאוד לאשך עם הגדלה ע"י מיקרוסקופ ניתוחי - שיטה שהוכחה כיעילה מאוד בטיפול בוריקוצלה. בהצלחה, ד"ר רענן טל

מנהל פורום וריקוצלה דליות בוורידי האשכים