אומגה 3 בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

06/01/2014 | 14:01 | מאת: אריאלה

שלום אני בשבוע 6 ולא אוכלת בשר או דגים (רק טונה במים פעמיים בשבוע). רציתי לדעת מהי הכמות המומלצת לאומגה 3 כתוסף? בחלק מהמקומות כתוב לפחות 300 מ"ג (מה זה אומר לפחות? כמה כדאי?) ובחלק 600 מ"ג....

07/01/2014 | 09:25 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

אריאלה שלום, אין המלצות למינונים של אומגה 3 בתוסף לנשים בהריון. כל ההמלצות לנשים הרות לגבי אומגה 3 הן על מינון מהמזון. ההמלצות הבנלאומיות הן 200-300 מ"ג DHA ממקור ימי. בטונה משומרת יש כמות מאוד קטנה של DHA ולכן לא מספקת את הנדרש. כיוון שאת לא אוכלת מוצרי בשר שימי לב כי את אוכלת חלבונים אחרים כגון : מוצרי חלב, ביצים, שילוב של דגנים+קטניות, זאת לשם קבלה של כמות חלבון מלא (המכיל את כל חומצות האמינו שהגוף זקוק להן)מספקת.

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון