שיעול רטוב ולחה

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

01/02/2014 | 07:31 | מאת: סיון נבון

שלום רב, בתי בת 4 חודשים מקוררת עם שיעול רטוב נזלת ולחה, האם זה בסדר לעשות לה אנהלציה עם מי מלח ? אם כן מה הכמות שיש לשים ? ואיזה עוד טיפול אפשר לתת לה על מנת להקל עליה ? תודה מראש

04/02/2014 | 14:51 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום סיון אינהלציה עם מי מלח אינה עוזרת בד"כ בהתקררות רגילה ולכן לא הייתי ממליץ לעשות בה שימוש. אם רופא הילדים שבדק אותה סבור שישנם צפצופים ע"פ הריאות יש לשקול אינהלציה עם תרופות כמו ונטולין או טרבולין. רק במקרים בהם רופא הילדים סבור שיש סימנים למחלה הקרויה ברונכיוליטיס ניתן להשתמש באינהלציית מי מלח מרוכז של 3% ע"פ הנחיות רופא הילדים שבדק. בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות