פגית מגמגמת

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

20/08/2013 | 10:10 | מאת: עופרה

הבת שלי בת שנתיים וחצי. היא נולדה פגית בשבוע 32 והתחילה לדבר בגיל שנתיים. השבוע היא פתאום התחילה לגמגם. האם זה סיבוך של הפגות? מה לעשות עם זה?

23/08/2013 | 10:01 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום עופרה בדרך כלל אין הגמגום קשור בפגות אלא אם כן הבת שלך סובלת מבעיות נוירולוגית נוספות הקשורות לפגות. אם היא פרט לגמגום בריאה, לא הייתי מייחס זאת לפגות אלא להתחלת התפתחות השפה, תופעה שכיחה יחסית. ממליץ להתייעץ עם קלינאית תקשורת המתמחה בילדים על מנת לשקול המשך מעקב והתערבות אם התופעה נמשכת. בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות