נתינה בשגגה מנת מוגדלת זנטאק לתינוק

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

30/01/2014 | 19:09 | מאת: אסתי

נכדי בן השלושה חדשים מקבל תרופת זנטק נוזלי פעמיים ביום היות ויש לו ריפלוקס. בטעות ניתנה לו בבוקר מנה של פי 10 במינון דבר שהתגלה רק אחהצ לפני המנה הבאה. הוא שוקל 4 קג האם יש סכנה? מה תופעות הלוואי? האם יתכנו נזקים? לכמה זמן להפסיק לתת את התרופה? תודה רבה אסתי

04/02/2014 | 14:17 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום אסתי קרוב לוודאי שאם מדובר בפעם אחת בה ניתן המינון הגבה אין כל סכנה. מציע להתייעץ גם עם מרכז הרעלים ברמב"ם בחיפה או בבית חולים אסף הרופא בצריפין בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות