החזקת תינוקות עד גיל חודש וחצי

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

21/11/2013 | 12:48 | מאת: דפנה

שלום, רופאת ילדים אמרה לנו שלא לאפשר לאחרים להחזיק את התינוקת (בת שבועיים וחצי כרגע) עד הגיעה לגיל חודש וחצי (מחשש להדבקה במחלות). אשמח לשמוע את דעתך בנושא.

24/11/2013 | 13:55 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום דפנה מסכים עם הרופאה שלך שתינוקות צעירים מאד צריכים להיות מטופלים ע"י הוריהם ואולי גם ע"י מספר אנשים קטן מאד ומצומצם בנוסף (סבתא, סבא,דודה וכיו"ב) במידת הצורך ובוודאי אם האם מתקשה לטפל בתינוק מסיבות רפואיות שונות. הסיבה לכך נעוצה בצורך החשוב של תינוקות צעירים להיקשר לדמות קבועה מחד ולהימנע מזיהומים מיותרים בחודשים הראשונים מאידך.חשיפה למבוגרים רבים מדי מעלה סיכון זה. בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות