רפלקס מורו - תנועות בלתי רצוניות בידיים

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

12/11/2013 | 12:08 | מאת: שרי

שלום רב. אני אמא מאושרת לתינוקי מתוק אשר נולד בלידת ואקום. התינוקי שלי מדהים! (וכמו שאומרים 555) שמח וחייכן. רציתי לשאול, אחת מההפעלות שלו הינה שכיבה על האוניברסיטה. אני מנסה ללמד אותו להושיט ידיים לעצמים. אבל, בני קופץ בידיים וברגליים ונראה כאילו הוא נבהל ממשהו. הוא אינו בוכה לאחר מכן ושמתי לב שהתופעה קורת לו כאשר הוא עייף. אני חייבת לציין שלפני שלושה ימים קיבל מכה בראש מדלת ונהיה לו סימן אדום. לקחנו אותו לבית החולים שם הוא חייך וצחק ואמרו לנו שהכול בסדר. גם הרופא שלו עאמר שהכול בסדר. אבל, אני שמה לב שהתופעה קורת יותר בימים האחרונים (אולי זה רק בראש שלי...) וזה קורה בתדירות של כמה שניות בכל פעם שהוא על הגב. גם כאשר הוא שוכב בעריסה. רק כאשר אני מחזיקה לו את היד בעדינות הוא נרגע וקופץ פחות או כאשר אני מניחה אותו על הבטן. קראתי שזה יכול לקרות מעייפות... אבל זה קורה די הרבה. האם יש לי סיבה לדאגה? הוא בן חודשיים וחצי, משקל ממוצע מעקב בטיפת חלב תקין לחלוטין. תודה.

12/11/2013 | 14:04 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום שרי התנועות שאת מתארת יחד עם העובדה שאת מצליחה להרגיע אותו במגע היד שלך אינן מדאיגות. נא הקפידי על המשך מעקב שגרתי אצל רופא הילדים וטיפת חלב כדי לוודא שממשיך להתפתח כראוי ואין ממצאים נוספים בבדיקה הגופנית בברכה

12/11/2013 | 15:55 | מאת: שרי

תודה רבה :-)

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות